De oproep eind 2018 heeft voor een grote groep nieuwe en zeer enthousiaste vrijwilligers gezorgd.  Maar nu zijn we er nog niet, want we willen ook open, en nu hebben we daarvoor ook al wat aanmedlingen, maar we willen kijken of er nog meer zijn die in het voorjaar en zomer afwisselen met anderen de weide op zaterdag of Zondag willen openen. Niet de verplichte elke zaterdag, maar tezamen met de huidige mensen onderling afsprekend wie er op de zaterdag of Zondag aanwezig is voor bezoekers.  Affiniteit met dieren is een pre, want al hoeft er niet gevoerd en geveegd te worden, het zou wel fijn zijn als de ponies dan even een borstel over hun rug krijgen. En de schapen een knuffel. 

Hoe staan wij er nu voor? De vrijwilligers welke nu op de Weide rondlopen zijn enthousiaste mensen die meedenken met de toekomst. Begin februari hebben we kort geborreld (met een hapje, dank Pim en Sanne!! ) en elkaar kunnen leren kennen. Het is fijn om zulke leuke mensen bij elkaar te zien.  Ook hebben een aantal van ons eind januarie deelgenomen aan een korte cursus dierenverzorging door Dierenarts Tjitske Boschma, en we hebben hier echt veel van geleerd.  Dit zullen wij zeker nog gebruiken om kleine veranderingen door te voeren, om zo nog beter voor onze dieren te zijn. 

De gemeente heeft het hek om de weide vervangen, die was na ruim 40 jaar ook echt aan vervanging toe. 

En 16 Maart (zaterdag) is het weer tijd voor NL Doet.  Wij hebben nog plekjes over, dus meld je aan op NL doet ( https://www.nldoet.nl/klus/geiten-klimtoestel-maken ). Dan zullen we van hout en eventueel banden een geiteklimtoestel maken voor in beide weilanden. 

We houden jullie op de hoogte van de vooruitgang!

Meld je aan, de zomer komt eraan. Met zijn allen kunnen we van de Aaweide de leukste weide van Zwolle maken. 

Interesse als beheerder? Dan hoor ik het graag! Telefoon: 06-19462797 

Groetjes Leonie