Repair Café Aa-landen

Repair Café Aa-landen

In het MFC De Bolder in de Aa-landen vindt elke 3e vrijdag van de maand het Repair Café plaats. De hoofddoelstelling van het Repair Café is het met elkaar kapotte spullen een nieuw leven geven! Een duurzaam initiatief in deze veelzijdige, groene wijk!

 

Levensduur verlengen

Duurzaamheid is een aspect waar we niet meer om heen kunnen, willen we onze aardbol leefbaar houden. Verlengen van de levensduur van een product is een manier om de afvalberg te verminderen en grondstoffen beter te benutten zonder dat (milieubelastende) processen nodig zijn om weer nieuwe producten te produceren. Helaas is het steeds meer gebruikelijk om een product dat stuk is, weg te gooien. Vaak weten we niet hoe het gerepareerd kan worden en winkels zijn nauwelijks ingesteld om iets te repareren.

Sociaal contact

Het idee achter Repair Café is om een plek en moment te hebben waar buurtgenoten met kapotte spullen in contact komen met vrijwilligers die herstellen als uitdaging zien en samen de klus willen klaren! Door gezamenlijk een probleem onder de loep te nemen ontstaat een plek om mét elkaar en ván elkaar te leren! Behalve je eigen kennis aanvullen of overdragen, ontmoet je andere wijkbewoners met dezelfde hobby of buurtgenoten die jou verder kunnen helpen!

 

Voor en door Aa-landers

In de Aa-landen wordt het Repair Café opgezet in samenwerking met de wijkvereniging SWA. Het wordt één keer per maand op vrijdag geopend en vindt plaats bij de SWA in de Bolder. Openingstijden zijn: (buiten de schoolvakantie) elke 3e vrijdag van de maand in De Bolder van 12:00-16:00 uur.

Reparaties

Wat er gerepareerd wordt, is afhankelijk van welke enthousiastelingen zich aanmelden om hun kennis te delen. In de Aa-landen is een veelheid aan kennis aanwezig om elektronische of mechanische producten te repareren, fietsen te repareren, hout te bewerken, textiel te herstellen, een losse stekker repareren, of een wollen trui weer te laten stralen! Heb jij die kennis en wil je die delen, dan zijn wij op zoek naar jou! Ook andere specifieke vaardigheden zijn van harte welkom om op één dagdeel in de maand beschikbaar te stellen. Naast handige reparateurs zoeken we ook mensen die willen coördineren of zich anderszins willen inzetten.

Repair Café is een landelijk concept. Het is goed om te weten dat er via de landelijke organisatie al veel kennis en ervaring is die wordt uitgewisseld. Voor de aanloop van Repair Café Aa-landen wordt gebruik gemaakt van kennis en ervaring van Repair Café Stadshagen. Repair Café Aa-landen is het 5e Zwolse Repair Café initiatief. Wij hopen u hier te ontmoeten!

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u mailen naar repaircafe@wijkgemeenschapaalanden.nl, de facebookpagina Repair Café Aa-landen bezoeken en bericht achterlaten of contact opnemen met de infobalie van de SWA 038-453 98 13 (NB de infobalie is gesloten tijdens de schoolvakantie).